Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας ιατρείου διακοπής καπνίσματος

 

Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας ιατρείου διακοπής καπνίσματος

May 13, 2022 in Ανακοινώσεις, by Spiliopoulio / 0 Comments

ΠΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ « Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ»

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει λόγω νοσημάτων που συνδέονται με το κάπνισμα. Έχει υπολογιστεί ότι οι καπνιστές ζουν 10  χρόνια λιγότερα από τους μη καπνιστές και ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου  αφαιρεί  5 λεπτά από τη ζωή του καπνιστή.

Ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο σε έναν καπνιστή  είναι δύο φορές μεγαλύτερος σε σχέση με κάποιον που δεν καπνίζει. Τα σημαντικότερα προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με το κάπνισμα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα,  o καρκίνος του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου, της στοματικής κοιλότητας και της ουροδόχου κύστης, η  περιφερική αρτηριοπάθεια  και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.  Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και καρκίνου του πνεύμονα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

-  24 ώρες μετά την διακοπή του καπνίσματος μειώνεται ο κίνδυνος για την καρδιά.

-  Στον 1 χρόνο ο κίνδυνος μειώνεται στον μισό.

-  Στα 15 χρόνια ο κίνδυνος είναι ο ίδιος με αυτών των ανθρώπων που δεν κάπνισαν ποτέ!

-  Στα 5 χρόνια χωρίς τσιγάρο ο κίνδυνος του καρκίνου των πνευμόνων μειώνεται πάνω από τα 50%!

Η διακοπή του καπνίσματος είναι το ίδιο σημαντική όσο και η μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης.  Η διακοπή του καπνίσματος θα βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής σου πίεσης.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Οι περισσότεροι καπνιστές έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον μια φορά να κόψουν το κάπνισμα με διάφορους τρόπους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Επειδή το κάπνισμα είναι μια εξάρτηση που εκλαμβάνεται ως συνήθεια, το πρωταρχικό και ίσως το σημαντικότερο βήμα σε αυτή την προσπάθεια είναι η απόφαση.

Στο Iατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου  η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι συστηματική και πολύπλευρη, ενώ προτείνονται λύσεις για τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. Το Ιατρείο προσφέρει σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση με φαρμακευτική ή μη αγωγή, στηρίζει τον καπνιστή σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, και μαθαίνει νέους τρόπους συμπεριφοράς μακριά από το τσιγάρο, ελέγχου του σωματικού βάρους και υιοθέτησης ενός υγιέστερου τρόπου ζωής. Ο συνδυασμός όλων αυτών εγγυάται όχι μόνο τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και την οριστική αποχή από αυτό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2132023417

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ιωακειμίδης Νικόλαος, Επιμελητής Β’  Καρδιολόγος


Comments are closed.